Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 08 augustus 2023 @ 00:09 door Travelboy , 177 keer bekeken

Als je op reis gaat wil je zorgeloos kunnen genieten van je vakantie of stedentrip. En wie reist heeft altijd bagage mee. Tegenwoordig kunnen de kosten voor ruimbagage echter behoorlijk oplopen. Een slimme en praktische oplossing voor zeker kortere trips is reizen met alleen handbagage. Niet alleen kostenbesparend maar minder bagage geeft je ook meer vrijheid en gemak tijdens je reisavonturen. In dit artikel ontdek je waarom reizen met handbagage de ideale keuze is, zeker voor stedentrips, en hoe je de juiste koffer kunt kiezen voor een optimale reiservaring.

 

Reizen met handbagage

 

 

De voordelen van reizen met handbagage

 

Reizen met handbagage biedt tal van voordelen. Allereerst vermijd je de frustratie en kosten van het inchecken van ruimbagage. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen brengen extra kosten in rekening voor het inchecken van grote koffers, vooral bij budgetvluchten. Door alleen handbagage mee te nemen, bespaar je niet alleen geld, wat je beter kunt besteden aan leuke activiteiten en souvenirs, maar ook kostbare tijd. Niet alleen bij het inchecken, maar na de landing hoef je niet te wachten bij de bagageband, met ook nog het risico dat je koffer niet aankomt.


Daarnaast biedt reizen met kleine koffertjes meer mobiliteit en flexibiliteit. Je hebt al je benodigdheden altijd bij de hand en hoeft je geen zorgen te maken over het verliezen van je koffer tijdens de overstap. Maak je gebruik van openbaar vervoer dan hoef je niet te sjouwen met een zware koffer. Dit maakt het reizen naar je accommodatie een stuk aangenamer en zorgelozer.

 

Stedentrips en handbagage: een perfecte match

 

Voor stedentrips is reizen met alleen handbagage vaak meer dan voldoende. Ben je toch iets vergeten dan kun je dat altijd wel ter plaatse kopen. Bovendien zijn de meeste stedentrips van korte duur, waardoor je niet al te veel bagage nodig hebt. Door slim te pakken kun je genoeg kleding en benodigdheden meenemen voor je verblijf.

 

Tips voor slim inpakken

 

Het inpakken van een kleine koffer vergt enige planning en efficiëntie, maar met een paar handige tips kun je toch alles meenemen wat je nodig hebt:

 

 • Minimaliseer je kleding: Leg wat je denkt mee te willen nemen van tevoren klaar en wees daarna kritisch in je keuzes. Neem alleen essentiële kledingstukken mee en kies voor items die je onderling kunt combineren.
 • Kies de juiste schoenen: Ga je op stedentrip dan zijn stevige wandelschoenen of sandalen een must. Voor ’s avonds neem je een paar schoenen mee die bij de rest van je kleding past.
 • Rollen in plaats van vouwen: Door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, bespaar je veel ruimte in je koffer en voorkom je kreukels.
 • Stevige toilettas met producten in reisformaat: Gebruik reisflesjes voor toiletartikelen om ruimte te besparen.
 • Digitale documenten: Neem in plaats van stapels papieren documenten, zoals tickets en reserveringen, alles digitaal mee op je smartphone of tablet.
 • Laagjes tijdens het reizen: Draag de zwaardere en omvangrijkere kledingstukken tijdens het reizen om ruimte in je koffer te besparen.
 • Was onderweg: Gebruik de wasfaciliteiten in je accommodatie of was kledingstukken in de wastafel als je langere tijd onderweg bent of een wasbeurt nodig is.
 •  

De juiste koffer kiezen

 

Als je met handbagage reist is het belangrijk om niet alleen slim in te pakken maar ook om de juiste koffer te kiezen. Een geschikte handbagagekoffer moet aan bepaalde eisen voldoen:

 

 • Afmetingen: Controleer de toegestane afmetingen en gewicht voor handbagage bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Kies een koffer die binnen deze afmetingen past om gedoe bij de gate te voorkomen.
 • Wielen: Kies voor een koffer met stevige wielen die soepel rollen. Spinnerwielen zijn een uitstekende keuze, omdat ze 360 graden kunnen draaien, waardoor je de koffer moeiteloos in elke richting kunt bewegen.
 • Gewicht: Houd rekening met het eigen gewicht van de koffer. Hoe lichter de koffer, hoe meer bagage je kunt meenemen zonder het maximumgewicht te overschrijden.
 • Compartimenten: Het is handig om een handbagagekoffer te kiezen met verschillende compartimenten en vakken, waardoor je je spullen georganiseerd kunt inpakken. Zo kun je gemakkelijk bij je paspoort, tickets, en andere belangrijke items.
 • Materiaal: Kies voor duurzaam materiaal dat bestand is tegen de gebruikelijke slijtage tijdens het reizen. Harde koffers van polycarbonaat of ABS zijn vaak een goede keuze, omdat ze bestand zijn tegen stoten en krassen.

 

Reizen met alleen handbagage is voor stedentrips vaak meer dan voldoende en biedt het tal van voordelen, waaronder kostenefficiëntie, mobiliteit en flexibiliteit. Je reiservaring is makkelijker, comfortabeler en plezieriger terwijl je ook nog eens geld bespaart. Reizen met een kleine koffer is de perfecte manier om de wereld te ontdekken zonder onnodige ballast!Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.