Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 oktober 2023 @ 00:04 door Travelboy , 98 keer bekeken

De prijzen van hotelkamers blijven volgend jaar op de meeste plaatsen ter wereld stijgen. Dat blijkt uit prognoses van American Express Global Business Travel (Amex GBT) in de jaarlijkse Hotel Monitor. Uit de monitor blijkt dat in sommige steden, door een combinatie van een krap aanbod en lokale omstandigheden, de prijzen met wel 17,5 procent kunnen stijgen.

 
 

Amex voorspelt elk jaar de trends in hotelkamerprijzen in meer dan 80 grote steden. Door een analyse van miljoenen hoteltransacties en economische data van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) schat het bedrijf voor volgend jaar in dat de meeste steden te maken krijgen met stijgende kamerprijzen.

 

“Zelfs nu de inflatie afneemt, blijft die van invloed op de prijzen van hotelkamers, aangezien hogere kosten de operationele marges van hotels onder druk zetten”, valt te lezen in de Hotel Monitor. “Personeelskosten hebben hierin het belangrijkste aandeel. Zo bereikten de salarissen van hotelpersoneel in de Verenigde Staten recordhoogten in 2023.”

 

Deze stijgende kostenbasis verstoort de traditionele relatie tussen vraag en aanbod binnen de hotelsector. “Hotelexploitanten beperken steeds vaker het aanbod vanwege personeelstekorten, om de overheadkosten terug te dringen en om prijzen op peil te houden. In de praktijk betekent dit dat reizen buiten het hoogseizoen mogelijk niet meer de besparingen oplevert die het voorheen deed, omdat het verband tussen kamerprijzen en bezetting afzwakt.”

 

De prijsstijgingen op enkele topbestemmingen:

Stad

Gemiddelde kamerprijs +/-

Chicago

+12,6%

New York

+6,8%

San Francisco

+6,2%

Parijs

+11,0%

Londen

+9,1%

Berlijn

+9,4%

Bangalore, India

+11,1%

Sydney

+4,9%

Shanghai

+8,4%

Singapore

+7,5%

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.