Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023 @ 02:06 door Travelboy , 209 keer bekeken

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft aangekondigd dat de Maya Trein op 15 december zijn eerste route van Chiapas naar Cancún zal rijden. Volgens The Cancun Sun zal de 500 mijl lange Maya Trein passagiers langs unieke steden als Valladolid, Akumal en Puerto Morelos voeren, maar ook langs archeologische vindplaatsen en milieuzones.

 

 

Ticketprijzen rond de $ 50 Usd

 

Hoewel de kosten van het innovatieve transportsysteem nog niet bekend zijn, wordt aangenomen dat de prijs "in de $50 prijsklasse" ligt, waarbij Mexicaanse burgers naar verwachting minder zullen betalen dan internationale toeristen. De start van de route Chiapas-Cancun zal plaatsvinden tijdens het drukke winterseizoen in de Mexicaanse Caraïben, waardoor de regio's een alternatieve transportbron krijgen die de druk op de huidige diensten, zoals bussen en taxi's, moet verlichten.

 

Deel 5 uitgesteld

 

Mayan Train Route Maps - Tren Maya Planned To Open In 2023 & City Stops

 
 
De Mexicaanse president onthulde wel dat de opening van deel 5 van de Mayatrein moet worden uitgesteld tot volgend jaar "vanwege de complexe aard van het behoud van de landschappen" en de noodzaak om "onderwaterrivieren en cenotes" te beschermen.
 
Lees ook:
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.