Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 mei 2023 @ 00:05 door Travelboy , 247 keer bekeken

Vandaag ontving ik (www.paginablog.nl/vakantie) een persbericht dat mijn wenkbrauwen heeft doen fronsen. Een grote campingsite meldt vol trots dat ze nog stacaravans in de zomervakantie te huur aan bieden voor 1750 euro per week. Dat is maar liefst 250 euro per nacht. Voor een caravan!!!

 

Ik begrijp dat er een inflatie plaatsgevonden heeft, dat de zomervakantie een geliefde en drukkere vakantieperiode is en dat vraag en aanbod zorgen voor marktwerking.  Maar 250 euro om één nacht te overnachten in een luxe STACARAVAN? Ik vind het ontzettend veel geld. Daarnaast realiseer ik mijzelf dat mij dat soort prijzen bespaard blijven. Voor 1300 euro zit ik deze zomer lekker anderhalve week in een heerlijk boetiekhotel in Toscane, uitkijkend over het prachtige landschap in plaats van dat ik ’s morgens de nog onverzorgde kop van mijn overbuurvrouw moet aanschouwen en met gemaakte vriendelijkheid moet groeten.

 

Voor minder geld naar Bonaire

 

Als je puur naar de accommodatiekosten kijkt, dan betaal ik op Bonaire minder voor het familieappartement waar we geregeld verblijven. Wij boeken het All Seasons Bonaire altijd voor 200 Amerikaanse dollar per nacht, ongeacht wanneer we reizen. Dus ook in de kerstvakantie en tijdens de zomervakantie. Tegen de huidige wisselkoers is dat ongeveer 186 euro, waarmee een week je 1302 euro kost.

 

 

Het persbericht

 

Voor wie denkt ‘1750 euro voor een week in een stacaravan, waar kan ik boeken?’ deel ik hieronder toch het persbericht. Mocht je toch Bonaire overwegen, dan kun je op Bonaire voor beginners de nodige inspiratie halen.

 

 

In de week dat alle scholen in het basisonderwijs gesloten zijn voor de zomervakantie, kun je bij Vacansoleil met het hele gezin een week op vakantie voor 1750 euro. Er is nog beschikbaarheid op meer dan 250 campings in Frankrijk, Italië of Kroatië. Zelfs in een luxe stacaravan. “Het beeld is ontstaan dat ook campingvakanties tegenwoordig enorm duur zijn. Binnen ons aanbod hebben we daarom een selectie gemaakt waar je met het hele gezin een week op vakantie kan voor maximaal 1750 euro”, aldus Jan Willem Verschoor van Vacansoleil. Dit aanbod is in de periode dat het grootste deel van Nederland zomervakantie viert.

 

Het aanbod op de website van Vacansoleil laat de beschikbaarheid zien. Een week vakantie vieren in een luxe stacaravan op een camping kan voor nog geen 1750 euro. Wie vanaf 22 juli op vakantie wil, heeft dus ook in het hoogseizoen nog voldoende keuze. “Bij Vacansoleil hebben we kritisch gekeken naar onze eigen prijzen”, zegt algemeen directeur Verschoor. “We stelden ons de vraag of een week op een camping nog wel betaalbaar is in het hoogseizoen. Onze conclusie is dat een vakantie op een camping met 4, 5 of 6 personen voor de meeste mensen betaalbaar is en waar je voor 1750 euro zelfs in een luxe stacaravan kan verblijven”

 

Vakantie meest waardevolle tijd

 

Het aanbod beperkt zich niet tot campings dichtbij huis. Ook in Zuid-Frankrijk, rond de Italiaanse meren en aan de Adriatische kust in Kroatië zijn er mogelijkheden in de week van 22 juli. “Deze vakantiebestemmingen zijn bij ons altijd populair. Vandaar dat we hier ook ruim aanbod van campings hebben. En ook in de week van 22 juli hebben we hier accommodaties beschikbaar tegen een prijs van maximaal 1750 per week”, licht Verschoor toe. “Vakantie is de meest waardevolle tijd van het jaar. Wij vinden dat iedereen een vakantie verdient. We hebben dan ook een breed aanbod, voor een uiteenlopend budget”

 

Keuze uit 22 landen

 

De in totaal 600 campings die Vacansoleil aanbiedt zijn verspreid over 22 Europese landen. Recent zijn ook in Zweden en Albanië nieuwe campings toegevoegd aan het aanbod. Op iedere camping is een ruime variatie aan accommodaties te reserveren. Daarnaast zijn op vrijwel iedere camping ook staanplekken voor een eigen camper, caravan of tent beschikbaar. Voor ieder wat wils, door heel Europa heen!

 

bron: www.paginablog.nl

 

van de club lijkt dit mij een beter optieReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.