Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 14 oktober 2023 @ 01:03 door Travelboy , 295 keer bekeken

De European Sleeper-nachttrein vanuit Brussel via Amsterdam naar Berlijn, vervolgt vanaf 25 maart 2024 zijn weg naar Dresden en Praag. Vanuit Brussel zijn nachttreinreizigers ruim 15 uur onderweg naar Praag. Een jaar later, in 2024, wil het Nederlands-Belgische bedrijf een tweede nachttrein vanuit Amsterdam, via Brussel naar Barcelona starten.  

 

RAIL Euro Sleeper

 

Tot op heden heeft de nachttrein, die driemaal per week Brussel met Berlijn verbindt, de Duitse hoofdstad als eindhalte. Aanvankelijk wilde European Sleeper vanaf de start naar Praag rijden, maar werkzaamheden aan het spoor in Duitsland en problemen met het verkrijgen van de gewenste rijpaden tussen Berlijn en Praag gooiden roet in het eten. Inmiddels zijn de juiste rijpaden tussen Berlijn, Dresden en Praag verkregen.  

 

Inmiddels heeft European Sleeper na zo’n vier maanden exploitatie ruim 20.000 reizigers vervoerd. “In de zomerperiode waren de treinen goed bezet en was een aantal treinen zelfs volledig volgeboekt’, aldus mede-oprichter Chris Engelsman. “We verwachten dat uiteindelijk ongeveer 40 procent van de reizigers vanuit Brussel of Amsterdam van en naar Dresden of Praag zal reizen en 60 procent van en naar Berlijn.” 

 

Maandag, woensdag en vrijdag vertrekt de European Sleeper om 19.22 uur in Brussel-Zuid. Na tussenstops in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en een aantal andere Nederlandse en Duitse stations,  komt de trein een dag later rond 06.20 uur aan in Berlijn. Vervolgens arriveert de nachttrein om 08.30 uur in Dresden en rond 11.00 uur rijdt de trein Praag binnen. Op zondag, dinsdag en donderdag rijdt de trein net na 18.00 uur vanuit Praag in de tegenrichting om de volgende dag rond 09.30 uur in Brussel te arriveren. 

 

bron: https://pvmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.