Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 18 juli 2023 @ 00:14 door Travelboy , 197 keer bekeken

Hoe regel je de weg terug naar huis als je ver weg in Europa gedropt bent zonder geld? Twee teams staan voor deze uitdaging in ‘De Comeback Challenge’. Sahil Amar Aïssa en Eva Strating belanden in Riga en Raïsha Zeegelaar en Nova van den Berg in Valencia.

 

Omdat ze zonder geld op pad gestuurd zijn, moeten ze alles zelf regelen: vervoer, eten en een slaapplek. Dat vraagt om veel mensen aanspreken, duimen voor een lift en soms bedelen of je misschien toch echt gratis een stukje pizza mag. Welk team weet met veel lef en humor als eerste de finish te bereiken? ‘De Comeback Challenge’ is vanaf nu te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3.

 

Uitzichtloze plekken

 

Sahil: “Een reisprogramma zoals deze is er niet. Je bent compleet afhankelijk van je eigen creativiteit. Je moét via de lokale mensen je weg terugvinden naar Nederland, het brengt je op geweldig grappige maar soms ook enge en uitzichtloze plekken. Je ontmoet de meest kleurrijke mensen, met verhalen variërend van hoeveel wiet ze roken tot hoe de oorlog in Oekraïne ze heeft beïnvloed. Maar één ding is zeker; de wereld voor ons als Nederlanders is open, de sleutel is lef.” 

 

Rollercoaster

 

Raïsha: ‘Het was een emotionele rollercoaster. Je staat op en je weet niet waar je bent en je weet ook niet waar je die avond weer gaat slapen. Het avontuur is zo groot, het brengt zoveel emoties en ongemak met zich mee, maar uiteindelijk ook veel plezier en liefde voor andere mensen.’ 
 
In de eerste aflevering gaat ‘De Comeback Challenge’ van start. Raïsha en Nova zijn gedropt in Valencia (Spanje) en Eva en Sahil beginnen in Riga (Letland). Beide teams hebben zo’n 1850 kilometer te gaan naar BNNVARA in Hilversum, waar ze alleen over de finish mogen als ze minstens 10 voertuigen gebruikt hebben voor hun reis terug. Terwijl Raïsha en Nova moeite hebben om een eerste lift te vinden, hebben Eva en Sahil al snel een bootje richting Litouwen te pakken.

 

 

Dit is de eerste aflevering:

 

bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.