Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 mei 2023 @ 01:36 door Travelboy , 485 keer bekeken

Airbnb kondigt een terugkeer aan naar zijn roots, met de lancering van Airbnb Rooms; Een hernieuwde focus op waar het ooit allemaal mee begon: het verhuren van privékamers. Airbnb Rooms biedt gasten meer betaalbare manieren om een bestemming te ervaren, door te verblijven bij een lokale bewoner thuis.

 

 

 

 

Sinds de start van Airbnb, hebben 1,4 miljard gasten gebruik gemaakt van het platform. Vorig jaar waren dit zelfs meer reizigers dan ooit. Kijkend naar de huidige economische omstandigheden, is dit het perfecte moment om reizigers te laten zien hoe bijzonder een verblijf bij een lokale verhuurder kan zijn.

 

 

 

 

 

De introductie van Airbnb Rooms wordt is onderdeel van de 2023 Summer Release, waarin ook de zomertrends voor Nederlandse reizigers onthuld worden.

 

Airbnb Rooms, een geheel nieuwe kijk op het originele Airbnb, biedt meer betaalbare manieren voor gasten om een bestemming te ervaren door te verblijven bij een lokale bewoner:

 

  • Met Airbnb Rooms kan makkelijker gezocht worden naar privékamers, dankzij de speciale categorie ‘Kamers’, meer informatie over een verhuurder via het Verhuurders paspoort, en uitgebreide privacy functies en extra filters om de zoekopdracht te verfijnen.
  • Vorig jaar steeg het aantal overnachtingen in een privékamer in Nederland met 60 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, wat laat zien dat reizigers zoeken naar meer betaalbare reizen. Zo was in meer dan 47.000 steden vorig jaar ten minste één privékamer beschikbaar met een gemiddelde prijs onder de 50 dollar.
  • Privékamers zijn een van Airbnb’s meest populaire accommodatievormen.
  • De privékamers die je via Airbnb in meer dan 60.000 steden over de hele wereld kunt huren zijn een unieke manier om een stad te leren kennen, door te verblijven bij een lokale bewoner. In Q1 2023 kregen vier op de vijf beoordeelde privékamer verblijven de hoogste beoordeling, van vijf sterren.

 

Er zijn 50 extra upgrades doorgevoerd ter verbetering van de Airbnb service, gebaseerd op feedback van de Airbnb community, waaronder:

 

  • Een geheel nieuwe interface voor de zoeklijsten, de mogelijkheid om met één tik een accommodatie op te slaan en een verbeterde kalender die de beschikbaarheid van woningen toont. Gasten kunnen ook notities toevoegen aan woningen die ze op hun verlanglijstje zetten, om makkelijk te onthouden waarom ze deze woning wilden bewaren. Sinds de optie om zoeklijsten te maken tien jaar geleden geïntroduceerd is, zijn er meer dan een miljard zoeklijsten gemaakt.
  • Weergave van de totale prijs, met de optie om de totale prijs vóór belastingen te bekijken in de hele app.
  • Transparante uitcheck-instructies, zodat gasten nu de uitcheck-instructies van een woning kunnen bekijken voordat ze boeken, en een herinnering ontvangen voordat ze deze woning verlaten. Wanneer meerdere gasten bij het beoordelen van een woning aangeven dat de uitcheck-voorwaarden bijvoorbeeld buitensporig waren, zal een woning van Airbnb verwijderd worden.
  • Verbeterde kaarten, die sneller laden, waarop een geplaatste pin blijft staan tijdens het inzoomen en die meer zoekresultaten bieden.

 

Als onderdeel van de 50 upgrades lanceert Airbnb ook 25 verbeteringen speciaal voor verhuurders, waaronder nieuwe prijstools waarmee ze de gemiddelde prijzen van vergelijkbare accommodaties in de buurt kunnen zien en makkelijk wekelijkse en maandelijkse kortingen kunnen toevoegen

 

2023 summer travel trends

 

  • In aanloop naar de zomer zijn al in meer dan 72.000 verschillende steden accommodaties geboekt via Airbnb.
  • Deze zomer willen Nederlandse reizigers genieten van de zon op het strand, bij het zwembad of ergens in de natuur. Dit is terug te zien in de vijf meest populaire categorieën voor het komende zomerseizoen: Strand, Zwembaden, Nationale Parken, Hutten en Platteland
  • Voor internationale reizigers blijken Bali, Albanië en Spanje het populairst. De populairste internationale bestemmingen voor Nederlandse reizigers blijken binnen Europa te liggen. Italië is populair onder Nederlanders, op de voet gevolgd door Frankrijk en Zwitserland.
  • Binnen Nederland is de top 3: 1. Zandvoort, 2. Landgraaf, 3. Haarlem

 

Bron en meer informatie: https://news.airbnb.com/2023-summer-release/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.