Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 mei 2023 @ 00:01 door Travelboy , 394 keer bekeken

FlixTrain heeft een officiële aanvraag voor twee treinen per dag tussen Duitsland en Rotterdam ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM)Het broertje van busvervoerder FlixBus mikt op een ochtend- en middagrit van Nederland naar Oberhausen en vice versa.

 

 

Eerder meldde FlixTrain al aan onder andere Treinreiziger.nl dat het serieuze plannen heeft om een verbinding met Nederland op te starten. Uit de aanvraag die de Duitse budgetvervoerder heeft gedaan bij de ACM blijkt dat FlixTrain van plan is om vanaf medio 2024 tweemaal daags tussen Rotterdam en Oberhausen te gaan rijden. Oberhausen is waarschijnlijk niet het begin-/eindpunt in Duitsland; Arthur Kamminga meldde namens FlixTrain dat men in Duitsland pas later een aanvraag wil indienen.

 

 

De aangevraagde dienstregeling ziet er als volgt uit:

 

 

500 tot 700 reizigers

 

FlixTrain mikt op een startdatum van 15 december 2024, als de dienstregeling voor het jaar erop ingaat. Mocht er na 1 augustus 2024 al een aftrap mogelijk zijn dan wil het bedrijf al eerder beginnen. De geplande materieelinzet bestaat uit een Vectronlocomotief – dat is hetzelfde type locomotief als NS gebruikt voor de Nightjet-treinen – met daarachter de kenmerkende groene FlixTrain-rijtuigen die plaats moeten bieden aan 500 tot 700 reizigers, afhankelijk van het seizoen.

 

De geplande route gaat dus via de grensovergang bij Emmerich/Zevenaar. Tussen november ’24 en mei ’26 gaat dat traject buiten dienst vanwege grootschalige werkzaamheden om de Betuweroute een betere aansluiting op het Duitse net te geven. Uit de aanvraag bij de ACM blijkt dat FlixTrain nog niet weet of het zich via een andere route aanpast aan deze werkzaamheden: “Mogelijk wordt er een pauze gepland wegens omvangrijke werkzaamheden op het Duitse net tussen Emmerich en Oberhausen.”

 

Of de aanvraag wordt goedgekeurd, moet nog blijken. De dienstregeling is dus allerminst zeker, omdat in de huidige dienstregeling de treinserie 3200 ((Rotterdam -) Den Haag HS – Arnhem Centraal) deels in hetzelfde treinpad rijdt. Ook of er bijvoorbeeld binnenlandse treinkaartjes verkocht mogen en gaan worden, is nog onduidelijk.

 

Uitbreiden

 

FlixTrain is het spoorse nevenbedrijf van FlixBus, de budgetbusvervoerder die al een decennium actief is in Nederland. De groene treinen rijden al vijf jaar over Duitse en Zweedse sporen, maar dat FlixTrain wil uitbreiden naar elders in Europa is al langer bekend. Een Nederlandse verbinding is vooralsnog het enige concrete expansieplan.

 

bron: www.treinreiziger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.