Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 28 november 2023 @ 04:30 door Travelboy , 158 keer bekeken

De Consumentenbond is blij dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingrijpt bij misleidende reisaanbiedingen. De ACM tikte 7 reisaanbieders op de vingers omdat ze bijkomende kosten verborgen. ANWB, Corendon, Expedia, Stip Reizen en Sunweb tonen volgens de toezichthouder nu wél de juiste prijzen. 2 andere reisorganisaties bieden voorlopig online geen reizen meer aan tot ze de juiste prijs tonen. De Consumentenbond had de 12 grootste reisaanbieders ook al aangesproken op hun misleidende advertenties.

 

In maart 2023 toonde de Consumentenbond aan dat reisaanbieders consumenten op grote schaal misleidden met lokkertjes. Van 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek, klopte de prijs niet. Bijvoorbeeld omdat reisorganisaties allerlei bijkomende kosten verzwegen, of de reis was uitverkocht. Daarom diende de Consumentenbond klachten in bij de Reclame Code Commissie en vroeg de ACM om in te grijpen. 

 

Hoge hoed 

 

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, is blij met het optreden van de ACM: ‘Het is goed om te zien dat de toezichthouder dit probleem serieus neemt. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat de prijs die ze zien ook de prijs is waarvoor ze een reis kunnen boeken. Reisaanbieders moeten op een eerlijke manier zaken doen en bijkomende kosten die als een verrassing uit de hoge hoed komen, horen daar niet bij.’

 

De ACM laat weten dat het onderzoek naar andere reisaanbieders doorgaat.

 

bron: www.consumentenbond.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.