Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 februari 2023 @ 00:01 door Travelboy , 524 keer bekeken

Luxe overnachten voor een klein prijsje? Maak kennis met Secret Escapes, een hotelwebsite waar je exclusieve aanbiedingen krijgt voor hippe hotels en luxe rondreizen over de hele wereld. Het aanbod wisselt wekelijks en de kortingen kunnen oplopen tot 70 %. Klinkt als een goede deal, toch?

 

Ik ken het concept al een tijdje, maar ik boekte nog niet eerder een hotelovernachting. Tot afgelopen maand, toen ik een aantrekkelijke aanbieding voor een nachtje in Amsterdam voorbij zag komen. Een uitstekende reden om het eens uit te proberen en te kijken of Secret Escapes echt de moeite waard is.

 

Benieuwd naar mijn ervaringen met Secret Escapes? In dit artikel lees je over mijn overnachting in Hotel Arena in Amsterdam.

 

WAT IS SECRET ESCAPES?

 

Secret Escapes is te vergelijken met Groupon, een website met aanbiedingen die een beperkte tijd geldig zijn. Het gaat in dit geval om luxe hotels en rondreizen, die elke week zorgvuldig worden uitgezocht. Je kunt dus niet eindeloos nadenken over een boeking, want op de meeste deals zit een houdbaarheidsdatum. Daarnaast wordt het aanbod bewust klein gehouden en heb je dus niet heel veel te kiezen. Kortom, een exclusief aanbod voor de snelle beslissers.

 

Daar krijg je gelukkig wel aardig wat voor terug. Een bijzonder hotel op een goede locatie en allemaal gratis extra’s. Zo is het ontbijt bijna altijd inbegrepen en staat er vaak een welkomstdrankje voor je klaar. Ook fijn: bij sommige aanbiedingen krijg je een late check-uit, gratis massages, maaltijden of zelfs een fles champagne.

 

Let wel op, de aanbiedingen zijn alleen toegankelijk voor leden van Secret Escapes. Aanmelden kan gratis via Facebook, maar je kunt ook inloggen met je email. Tip: Als je je via deze link aanmeldt krijg je ook nog eens € 15 korting op je eerste boeking.

 

Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?

 

MIJN ERVARING: DE AANBIEDING

 

Voor mijn eerste ervaring met Secret Escapes kies ik een hotel in Amsterdam. Op de website zie ik een aanbieding voor Hotel Arena, waar je € 99 per nacht betaalt. Die prijs is inclusief ontbijt voor 2 personen, welkomstdrankje en late check-uit.

 

Een scherpe prijs, maar uiteindelijk betaal je wel iets meer. In het weekend is de kamer duurder én je betaalt ook nog € 10 boekingskosten. In totaal reken ik € 132,32 af, inclusief toeristenbelasting.

 

HOEVEEL KORTING KRIJG IK?

 

Eerlijk is eerlijk, door te boeken met Secret Escapes heb ik een hoop geld bespaard. Op de website van Hotel Arena en via Booking.com betaal je namelijk € 179 voor dezelfde kamer, en dat is exclusief alle extraatjes. Tel ik daar nog ontbijt (€ 21,50 p.p.), welkomstdrankje (€ 4,50 p.p.) en toeristenbelasting bij op, dan kom ik uit op een totaal van € 234,32. Ik heb via Secret Escapes dus ongeveer 43 procent korting gekregen.

 

Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?

 

HET HOTEL

 

Ik ben al vaker bij Hotel Arena geweest, maar ik heb er nog nooit geslapen. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand aan de rand van het Oosterpark. Het staat vol met kunst en elke ruimte is schitterend aangekleed. Er is een binnenplaats waar je in de zomer lekker kan zitten, maar op een regenachtige of winterse dag is het restaurant ook een fijne plek. Je kunt er aanschuiven voor een biertje aan de bar, maar je kunt ook met een boekje bij de open haard kruipen. Heerlijk.

 

Voor deze aanbieding slaap ik met mijn vriend in een standaard kamer met uitzicht over de binnenplaats. Een lichte ruimte met hoge plafonds, lekker bed en moderne badkamer. Een prima hotelkamer, met genoeg ruimte voor onze spullen.

 

 

Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?
Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?

 

DE EXTRA’S

 

Bij het inchecken krijgen we een voucher die we kunnen inwisselen in de bar van het hotel. We hebben keuze uit thee, koffie, frisdrank, bier of de huiswijn. Wij kiezen voor dat laatste en dat blijkt een prima keus. Het is een lekker wijntje en een goed begin van ons verblijf in Amsterdam.

 

De volgende ochtend is het aangenaam wakker worden tijdens het ontbijtbuffet. Er zijn broodjes, pannenkoeken, warme gerechten en volop verse sapjes. De tafel staat vol met hapjes, maar als ik heel eerlijk ben vind ik het wat tegenvallen. Als normale gast betaal je € 21,50 per persoon voor een ontbijt en dat zou ik er persoonlijk niet voor over hebben. Voor dat geld kun je namelijk ook heel royaal ontbijten in een leuk cafeetje in Amsterdam. Gelukkig betalen wij niet apart voor het ontbijt, maar zit het in de kamerprijs.

 

Je hebt tot 11:00 uur de tijd om te ontbijten bij Hotel Arena, maar wij hoeven pas om 13:00 uur uit te checken. Het is heel fijn om het rustig aan te kunnen doen, maar tijdens een weekendje weg wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. Na het ontbijt weer in bed kruipen is niet aan mij besteed, en daarom staan wij toch om 11:00 uur al bij de receptie om uit te checken.

 

Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?
Secret Escapes ervaringen: is het een aanrader?

 

EERSTE ERVARING MET SECRET ESCAPES: IS HET EEN AANRADER?

 

Of ik op basis van die eerste ervaring Secret Escapes een aanrader vond? Absoluut. Het was een prettige eerste kennismaking en je krijgt absoluut waar voor je geld. Je hebt er niets te zoeken als je écht goedkoop wil overnachten, maar als je jezelf wilt trakteren op een mooi hotel dan is Secret Escapes echt wat voor jou.

 

Wil je overnachten met Secret Escapes, dan is het wel handig als je een beetje flexibel bent. Je moet snel beslissen en het aanbod is beperkt. Als ik op zoek ben naar een hotel, dan kijk ik toch ook altijd even bij het aanbod van Secret Escapes. Er is niet altijd een match, maar soms kom je mooie aanbiedingen tegen.

 

Daarnaast is het slim om áltijd de prijzen te vergelijken met de website van het hotel, Booking.com en bijvoorbeeld Trivago. Secret Escapes claimt goedkoper te zijn, maar het kan geen kwaad om een beetje rond te neuzen.

 

bron: www.expeditieaardbol.nl

 

van de club: Ook ik heb een aantal keer bij het 'Britse Secret Escapes' geboekt, voor mezelf en anderen. Zeer tot mijn tevredenheid! Ik had te maken met een Corona annulering. Dit werd telefonisch professioneel door een Vlaamse medewerkster vanuit Londen opgelost.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.