Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 september 2023 @ 06:41 door Travelboy , 199 keer bekeken

Sinds Baja Bikes in maart 2023 haar bekende Nederlandstalige fietstours in Kristiansand startte, fietsten velen door de relatief bekende, Noorse kustplaats. Dit past in een trend die Baja Bikes opmerkt in steeds meer ‘kleine’ bestemmingen.

 

 

De toppers in toerisme – steden als Barcelona, Parijs, Berlijn – zijn al jaren bekend als goed te ontdekken op de tweewieler. In de laatste jaren kwamen daar ook secundaire steden als Hamburg en Alicante bij, waar duizenden klanten elk jaar de fiets pakken om een rondleiding door de stad te doen. De laatste waarneembare trend is de opkomst van de ‘hidden gems’, zoals Bilbao en Kristiansand.

 

Volgens Dieter Verhulst, productmanager bij Baja Bikes, past dit in de behoefte van de reiziger om op kleine schaal te genieten van zijn reis: “Mensen willen Parijs natuurlijk zien, maar ze komen meer tot rust in een kleinere bestemming zoals Bari. Daar spelen we bij Baja Bikes al een paar jaar op in, door ook daar de beste fietstours en fietshuur aan te bieden.”

 

Ook verrassende plekken als Dresden, Leeuwarden en Zaragoza groeien in populariteit. Hierbij profiteert de klant van het brede aanbod aan bestemmingen. Baja Bikes ziet steeds meer terugkerende klanten op verschillende locaties reserveren. “Als een klant eenmaal een leuke ervaring heeft gehad in de ene stad, komt die terug bij zijn volgende trip naar de andere stad”, aldus Dieter Verhulst.

 

bron: www.travelpro.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.