Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 26 november 2023 @ 00:04 door Travelboy , 189 keer bekeken

De Eurostar ligt er volgend jaar ‘slechts’ zes maanden uit, in plaats van de eerder verwachte elf maanden. Er is een oplossing gevonden waardoor de populaire verbinding van en naar Londen deels kan doorrijden tijdens de verbouwing van Amsterdam CS.

 

 

null Beeld ANP /  ANP

 

 

Vanaf medio 2024 gaat het Amsterdamse Centraal Station voor een miljard euro op de schop: in opdracht van ProRail verbreedt en verlengt bouwer Strukton de perrons. Ook wordt het aantal sporen teruggebracht. Eurostar krijgt bovendien een grotere terminal die ruimte biedt aan 650 passagiers. Nu is daar plek voor 250 reizigers.

 

Gevolg van de renovatie was dat de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Londen tot elf maanden niet zou rijden, maakte staatssecretaris Vivianne Heijnen (Spoor) begin juni bekend. Tijdens de werkzaamheden blijft geen ruimte over voor de paspoort- en bagagechecks door de douane. Blijven rijden zou bovendien onveilig zijn, stelt ProRail, en het zou alle lucht uit de renovatieplanning halen.

 

Commotie

 

Het nieuws zorgde voor veel commotie, onder meer bij reizigersvereniging Rover en in de Tweede Kamer. In een tijd waarin de trein het vliegtuig op reizen tot 500-750 kilometer moet vervangen, is het niet uit te leggen dat Eurostar er zo lang uit ligt.

 

Nu is er dus een oplossing gevonden, laat Eurostar weten. Er zal minimaal één verbinding zijn van Londen naar Amsterdam. Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar: “We zullen de komende weken werken om de gevolgen voor Eurostar en zijn klanten tijdens de periode van zes maanden verder te beperken.”

 

Verkeerswethouder Melanie van der Horst waardeert de verkorte periode zonder Eurostar, laat ze via een woordvoerder weten. ‘Een half jaar is natuurlijk een stuk minder dan de oorspronkelijke elf maanden. Toch is het teleurstellend dat de aantrekkelijkheid van de treinreis naar Londen tijdelijk afneemt, terwijl we juist willen zorgen voor meer internationale treinreizen.’

 

bron: www.parool.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.