Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023 @ 00:02 door Travelboy , 414 keer bekeken

Taiwan introduceert deze week een plan om meer toeristen te trekken door ze te betalen. De regering wil in 2023 zes miljoen toeristen aantrekken en in 2025 zelfs 10 miljoen. Om dit te realiseren gaat het land bezoekers met geld belonen als stimulans om te komen.

 

 

500.000 toeristen krijgen 166 Usd

 

Taiwan zal 5.000 NT (ongeveer 166 dollar) uitdelen aan 500.000 individuele toeristen en tot 20.000 NT (ongeveer 667 dollar) aan 90.000 reisgroepen. Het geld zal volgens de Taipei Times digitaal worden verstrekt nadat de toeristen zijn aangekomen, en kan worden gebruikt voor uitgaven tijdens hun verblijf in Taiwan, onder meer voor eten, drinken of overnachtingen. Reizigers die een reis willen plannen kunnen op dit moment beter nog even wachten omdat nog niet duidelijk is wanneer de actie start en hoe bezoekers het geld moeten aanvragen. Komende weken moet meer bekend worden.

 


"Het geld zal dit jaar via verschillende toeristische promotie campagnes worden uitgedeeld, in plaats van in één keer", zei directeur-generaal Chang Shi-chung van het bureau voor toerisme, volgens de Taipei Times. "Daardoor zullen niet alle internationale toeristen het ontvangen." Minister van Vervoer Wang Kuo-tsai zei dat het eiland hoopt met de stimuleringsmaatregel bezoekers aan te trekken uit belangrijke markten, waaronder Japan, Zuid-Korea, Zuidoost-Azië, Hongkong en Macau, Europa en Amerika.

 


Taiwan is niet de eerste bestemming die toeristen betaalt voor een bezoek. In 2021 introduceerde Malta een regeling om toeristen te betalen voor een verblijf in hotels, en vorig jaar koos een regio in het noordoosten van Italië ervoor om het treintarief van reizigers te betalen in een poging om duurzaam reizen te bevorderen.

 

bron: www.travelution.expert

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.