Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 juli 2023 @ 00:03 door Travelboy , 358 keer bekeken

Volgens een recente studie van Thomas Cruises en Yale University verhoogt het ontmoeten van nieuwe vrienden uit andere culturen ons emotionele geluk onmiddellijk met 10 procent. Dat betekent dat vrienden maken tijdens het reizen je vakantie nog beter zal maken. Een reismaatje nodig om je op te vrolijken? Lees hieronder onze beste tips om vrienden te maken tijdens een van je volgende vakanties

 

Wissel namen uit

 

Maak het niet ongemakkelijk door te laat te wachten met vragen naar de naam van de ander. Top Tip; herhaal de naam van je nieuwe vriend zodra je hem hoort. Deze truc zorgt ervoor dat hun naam beter te onthouden is, zodat je die 20 seconden nadat ze het je hebben verteld niet vergeet. We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

 

Wees positief

 

Tijd om te glimlachen! Houd tijdens het reizen een positieve en vriendelijke houding aan. Vrienden maken is een miljoen keer gemakkelijker als je vrolijk en gelukkig bent. Niemand wil chatten met een negatieve reiziger. Wanneer je oogcontact maakt met een vreemde (lokale of toerist), zeg dan als eerste “Hallo” en je weet nooit waar dat toe kan leiden.

 

Kijk eens online

 

Maak voor de planner in je gebruik van online communities om anderen te vinden die naar dezelfde bestemming gaan voorafgaand aan je vertrekkende vlucht die je geboekt hebt via Weflycheap. Maak een bericht op sociale media en laat je vrienden weten waar je heen gaat als ze iemand kennen. Wanneer je aankomt, kun je Facebook-groepspagina’s, Instagram, Bumble BFF en andere apps bekijken om contact te leggen met medereizigers.

 

Verblijf in hostels

 

Verblijf in hostels

 

Socialiseren is nog nooit zo eenvoudig geweest als je verblijft in een hostel met woonkamers, cafés en bars. Vind een veilig hostel via Hostelworld en verblijf in een privékamer en socialiseer wanneer je wilt. Of verblijf in een slaapzaal met andere reizigers en je leert ze snel kennen.

 

Ontmoet elkaar onderweg

 

Begin een gesprek wanneer je op weg bent naar je volgende bestemming, of het nu in een vliegtuig, openbare bus, trein, veerboot of zelfs tuk-tuk is. Ze kunnen naar dezelfde eindbestemming gaan als jij en voila, je hebt een maatje gevonden om wat tijd mee door te brengen. Als jullie geen van beiden toegang hebben tot internet terwijl je onderweg bent, voeg dan elkaars contactgegevens toe op WhatsApp  en maak gratis verbinding zodra je wifi hebt.

 

Verlaat je comfortzone

 

Als je onderweg bent, moet je misschien uit je comfortzone stappen om nieuwe mensen te vinden en ermee in contact te komen. Zoek een plek waar je je op je gemak voelt, waar je gemakkelijk een gesprek kunt beginnen met een nieuw iemand. Sommige mensen gaan alleen naar bars en gebruiken dat als hun enige methode om nieuwe vrienden te maken. Je zou ook naar een coffeeshop of co-working space kunnen gaan.

 

Wees nieuwsgierig

 

Hoe meer vragen je stelt, hoe meer mogelijkheden je hebt om verbinding te maken. Vraag alles: Waar kom je vandaan? Hoe lang ben je hier al? Wat voor werk doe je? Waar is je favoriete plek waar je bent geweest? Zoek een gemeenschappelijke basis.

 

bron: www.single2travel.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.