Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2023 @ 00:00 door Travelboy , 300 keer bekeken

Parijs worstelt met een bedwantsenplaag, maar ook op andere bestemmingen ter wereld duiken deze onnodige gasten weer vaker op. Deze kleine, bloedzuigende insecten kunnen zich bovendien gemakkelijk in je bagage en accommodatie verstoppen en vervolgens met je mee naar huis reizen. Hier zijn enkele nuttige tips om je reis bedwantsvrij te houden.

 

1. Onderzoek je hotel of verblijfsaccommodatie voor boeking

 

Voordat je een accommodatie boekt, kan het handig zijn om recensies en beoordelingen van eerdere gasten te checken. Zoek specifiek naar opmerkingen over bedwantsen. Kies accommodaties met goede hygiënische normen en positieve feedback over netheid. Je reisagent of touroperator kan je daar zeker ook bij helpen.

 

2. Verpak je bagage slim

 

 

Eenmaal op je bestemming, houd je bagage en kledij zoveel mogelijk uit de buurt van het bed. Plaats je valies op een kofferstandaard of gebruik zelfs de badkamer als tijdelijke opslagplaats. Bedwantsen verbergen zich vaak in scheuren en naden van meubels, dus dit zal helpen voorkomen dat ze in je bagage kruipen. Wees alert en plooi bijvoorbeeld ook geen kledij op op het bed. En houdt je koffer zoveel mogelijk hermetisch gesloten. Dit voorkomt trouwens ook dat andere insecten in je koffer duiken.

 

3. Inspecteer je kamer

 

Bij aankomst in je hotel of verblijfsaccommodatie, inspecteer je de kamer meteen best grondig. Kijk goed naar de naden en kieren van matrassen, hoofdeinden en beddengoed. Als je enig teken van bedwantsen opmerkt (bv rode puntjes die wijzen op bloedstipjes), vraag dan onmiddellijk om een andere kamer of overweeg om ergens anders te verblijven.

 

4. Gebruik bagagerekken

 

Als je kamer een bagagerek heeft, gebruik deze dan altijd om je koffer op te plaatsen. Bedwantsen hebben dan minder kans om vanaf de grond op je bagage te kruipen.

 

5. Was je kleding

 

Als je terugkeert van je vakantie of zakenreis, was dan onmiddellijk al je kleding, inclusief degenen die je niet hebt gedragen. Gebruik zo warm mogelijk water en een hoge drogerinstelling, omdat hitte bedwantsen en hun eitjes doodt.

 

6. Overweeg bedwantsbestendige hoezen

 

Overweeg om bedwantsbestendige matrashoezen en kussenhoezen mee te nemen en ze op je bed in de accommodatie te gebruiken. Dit voorkomt dat bedwantsen zich in de matras verstoppen en maakt het moeilijker voor ze om toegang te krijgen tot jouw huid.

 

7. Gebruik insectenwerende middelen

 

Overweeg om insectenwerende middelen te gebruiken, vooral als je naar een gebied reist waar bedwantsen een bekend probleem zijn. Spray een insectenwerend middel rond de randen van je koffer. Opgelet: verlucht ook je kamer dan wel grondig.

 

8. Wees voorzichtig met souvenirs

 

 

Lokale rommelmarktjes, hippiemarktjes of soukhs op vakantie, ze zijn toch zo gezellig. Maar als je souvenirs koopt of zeker bij tweedehands kleding, inspecteer deze dan grondig voordat je ze in je bagage plaatst. Bedwantsen kunnen zich immers ook gemakkelijk in deze items verbergen.

 

Het voorkomen van bedwantsen tijdens je vakantie vereist dus enige voorbereiding en waakzaamheid, maar het is zeker de moeite waard om de onaangename ervaring (en de hoge kosten) bij een bedwantsenbesmetting thuis te vermijden.

 

bron: www.travellikeapro.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.