Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 februari 2023 @ 03:46 door Travelboy , 342 keer bekeken

Lekker een weekendje gaan shoppen in Londen, de onbekende plekjes van Wales bezoeken of gaan wandelen in de Schotse Hooglanden? In dat geval moet je vanaf eind 2023 jezelf aanmelden voordat je af kunt reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Het VK gaat vanaf dat moment een Electronic Travel Authorisation invoeren. Deze ETA voor het Verenigd Koninkrijk is verplicht voor iedereen die visumvrij naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland kan reizen.

 


Vanaf eind 2023 moet je voor je reis naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland een ETA voor het Verenigd Koninkrijk aanvragen.

 

Reizigers naar het Verenigd Koninkrijk zullen binnenkort vooraf een aanvraag moeten indienen en moeten betalen om het land binnen te komen wanneer de Electronic Travel Authorisation visumvrijstelling later dit jaar in werking treedt. De kosten voor de aanvraag waren niet onmiddellijk duidelijk en zullen naar verwachting op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

 

Het Britse ETA-systeem, dat tegen eind 2023 volledig zal zijn ingevoerd, vereist dat alle buitenlandse bezoekers zonder visum (ook die uit Nederland) vooraf online een aanvraag indienen, aldus de ETA-website van de regering. De invoering van de ETA maakt deel uit van de inspanningen van het Verenigd Koninkrijk om zijn grenzen tegen 2025 volledig te digitaliseren.

 

“Onze eerste prioriteit is de veiligheid van de Britse grens en door de invoering van ETA’s kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk wil reizen, daarvoor vooraf toestemming krijgt en dat degenen die een bedreiging vormen, worden geweigerd”, zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel in een verklaring.

 

Om een aanvraag in te dienen, moeten reizigers persoonlijke gegevens, paspoortinformatie en veiligheidsinformatie verstrekken. De aanvragen worden dan automatisch verwerkt en reizigers kunnen binnen 48 tot 72 uur een antwoord verwachten.

 

De uitrol van de ETA komt op een moment dat Europa van plan is om in november het nieuwe Europese reisinformatie- en autorisatiesysteem (of ETIAS) in te voeren. Die vergunning omvat een vergoeding van 7 euro en geldt voor buitenlandse bezoekers van 18 tot 70 jaar. De ETA voor het Verenigd Koninkrijk zal eerst worden ingevoerd in verschillende Golfstaten, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Bahrein.

 

LEES OOK:
5 dingen die je moet weten over het ETA voor het Verenigd Koninkrijk

 

bron: www.paginablog.nl/vakantieReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.