Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 december 2023 @ 00:00 door Travelboy , 93 keer bekeken

Reclameposters voor reizen in de periode tussen eind 1800 en ongeveer 1950 hadden een eigen specifieke stijl. Het waren strakke, uitnodigende platen van bijzondere plekken op de aarde. Nu is deze techniek nieuw leven ingeblazen.

 

 

Anderson Design Group, een familiebedrijf uit Nashville, Tennessee, brengt namelijk deze bijzondere reisposters als huiskamerkunst op de markt. Oprichter Joel Anderson studeerde in 1986 af aan de Ringling School of Art & Design. Hij werd direct na zijn studie aangenomen om als illustrator en ontwerper aan de slag te gaan bij Carden & Cherry Advertising in Nashville, TN.

 

Drieduizend posters

 

Na verschillende banen richtte hij zijn eigen bureau op. En in 2010 besloot Anderson Design Group om klassieke reisposters te maken met favoriete bestemmingen over de hele wereld. Als Joel en het artteam nu geen illustratiewerk voor klanten doen, creëren ze nieuwe posterkunst. Met gemiddeld 4-10 nieuwe ontwerpen per week heeft Team ADG meer dan 3000 ontwerpen gemaakt, waaronder posterontwerpen voor elk van de Nationale Parken.

 

De World Travel Poster serie bevat nu een poster voor elk land in Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië, Europa en Afrika. De avontuurlijke ontwerpen, weergegeven in de klassieke stijl van de Gouden Eeuw van Reisposters, helpen volgens de makers om favoriete herinneringen levend te houden en de passie voor reizen te delen.

 

bron : www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.