Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 maart 2023 @ 03:34 door Travelboy , 286 keer bekeken

De lente is in het land: het ideale moment om inspiratie op te doen voor een uitstap in eigen streek. In het nieuwe seizoen van Vlaanderen vakantieland gaan Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Jelle Mels opnieuw op pad met een bekende Vlaming. Samen ontdekken ze de mooiste en interessantste plekjes van een streek. Ze genieten er van de culturele of culinaire hoogstandjes en testen uit welke activiteiten je er zelf kan beleven, terwijl we de bekende dagtrippers beter leren kennen.

 

Dit seizoen trekken Maureen, Jelle en Laura eropuit met: Sven de Leijer, Loredana, Dominique Van Malder, Viktor Verhulst, Lynn Van den Broeck, Sandra Bekkari, Titus De Voogdt, Sam De Bruyn, Ruth Becquart, Tess Elst, Lotte Vanwezemael, Malik Mohammed en comédienne Dena Vahdani.

 

Samen bieden ze inspiratie en vooral zin om leuke toeristische bestemmingen in Vlaanderen te verkennen. Want hier valt meer dan genoeg te beleven en te bekijken: van puur vakantieplezier voor het hele gezin over toeristische trekpleisters die in het buitenland bewonderd worden, tot verrassende en verborgen pareltjes.

 

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 april elke zaterdag om 18.40 uur op VRT Eén en via VRT MAX.

 

Aflevering 1 (zaterdag 1 april): Sven de Leijer

 

Maureen gaat met Sven de Leijer twee dagen op stap in de mijnstreek rond Genk. Ze brengen eerst een bezoek aan het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar ze de leeuwen uit Oekraïne mogen voederen en mogen helpen bij het uitkuisen van hun koten.

 

In de B&B waar ze overnachten, krijgen ze een workshop Thais koken van ‘kok aan huis’ Koong Duangit. De volgende dag gaan ze steppen. Ze nemen de Nationaal Parkroute, die hen van Thor Park in Waterschei onder meer langs het oude stationnetje van As en langs de dry slopes voor snowboarders in Genk brengt.

 

Aflevering 2 (zaterdag 8 april): Loredana de Amicis

 

Jelle gaat met zangeres Loredana op tweedaagse in Antwerpen. Eerst bezoeken ze de afdeling Oude Meesters van het pas gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Aan het eind van hun toer mogen ze hun tekenkunsten tonen.

 

Overnachten doen ze in het luxueuze 19de-eeuwse Guesthouse Cabosse, in de schaduw van het vroegere Justitiepaleis. Op de tweede dag maken ze onder leiding van Carolien Krijnen van Chocalicious een stadswandeling langs de befaamdste chocolatiers van Antwerpen. En dat zijn er wel wat.

 

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 april elke zaterdag om 18.40 uur op VRT Eén

 

bron: www.frontview-magazine.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.