Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 oktober 2023 @ 00:05 door Travelboy , 228 keer bekeken

Herfstvakantie betekent drukte op de luchthavens. Schiphol geeft reizigers daarom alvast kledingadvies in de hoop de boel lekker snel te laten verlopen bij de douane.

 

Schiphol verwacht de komende twee weken extra veel passagiers. Zelfs meer dan tijdens eerdere herfstvakanties. De luchthaven rekent op 3,3 miljoen reizigers. Dat is 25% meer dan vorig jaar in de herfstvakantie.

 

Drukte op Schiphol

 

De medewerkers van Schiphol willen natuurlijk voorkomen dat passagiers op de luchthaven vertraging oplopen waardoor ze hun vliegtuig missen. Daarom proberen ze op allerlei manieren de processen bij de beveiliging vlot te laten verlopen.

 

Kledingadvies

 

Zo komen ze nu met kledingadvies. Kort door de bocht: hoe minder kleding je aan hebt bij de security, hoe sneller je er doorheen komt. Nu hoeven we natuurlijk niet massaal in ons ondergoed naar de luchthaven te komen, maar je kunt wel een aantal items vermijden.

 

Geen trui met capuchon

 

Zo wordt het dragen van een trui met capuchon, beter bekend als een hoodie, afgeraden. Draag je deze toch? Dan kun je ’m het beste, net als je jas, in de rij al uittrekken. Dit geldt ook voor een blazer. Als je dit nog moet doen wanneer je aan de beurt bent, staat iedereen achter je extra lang te wachten.

 

Riemen

 

Ook een riem kan voor oponthoud zorgen. Een riem met een kleine gesp mag je omhouden, maar een riem met een grote gesp moet in de bak. Bij twijfel is het slim om hem sowieso in de rij al af te doen, of nog beter: laat ’m thuis, als je broek dan niet afzakt tenminste, of doe een riem in je koffer.

 

De ideale outfit

 

Wat de ideale vliegoutfit is volgens Schiphol? In hun blog schrijven ze: “Denk bijvoorbeeld aan een joggingbroek, een legging met bijpassende top of een dunne spijkerbroek met een leuk shirt.” En wat schoenen betreft, kun je het beste voor lage schoenen gaan: “Kies voor lage schoenen die niet boven je enkel uitkomen, zoals sneakers, gympen en instappers.”

 

Sieraden

 

Nu denk je misschien dat het slim is om zo min mogelijk sieraden te dragen, maar daar doet Schiphol dan weer helemaal niet moeilijk over. Horloges en sieraden mogen tijdens de securitycontrole gewoon om blijven.

 

bron: www.libelle.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.