Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 juli 2023 @ 00:00 door Travelboy , 250 keer bekeken

Goed nieuws voor chocoholics die een lange vlucht voor de boeg hebben! Chocolade is een van de beste voedingsmiddelen om de effecten van een jetlag te verminderen. Ook chili kan helpen om een jetlag tegen te gaan. Dat blijkt althans uit een studie van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas.

 

Samen met de Universiteit van Sydney bekeken onderzoekers hoe ze de ervaring van passagiers tijdens langeafstandsvluchten kunnen verbeteren. De luchtvaartmaatschappij probeerde verschillende soorten verlichting, slaapschema’s en maaltijden op een groep vrijwilligers uit om te zien wat de gevolgen zijn van een lange vlucht.

 

Jetlag chocolade

 

Wat blijkt? Slaapmaskers en slaappillen kun je voortaan thuis laten, maar een reep lekkere chocola hoort voortaan thuis in je handbagage. De experts concludeerden dat het eten van zoete lekkernijen als onderdeel van een op maat gemaakt schema leidt tot ,, een betere slaapkwaliteit tijdens de vlucht, een minder ernstige jetlag en betere cognitieve prestaties in de twee dagen na de vlucht”.

 

Een vlucht van 22 uur

 

Verwacht dus aangepaste in-flight menu’s in het vliegtuig als je over enige tijd met Qantas een lange vlucht maakt. Dezelfde resultaten gelden voor het eten van chili. Daarvan zou je verwachten, net als chocolade, dat het je wakker houdt. ,,De vroege bevindingen hebben ons optimisme gegeven dat we echt een verschil kunnen maken voor de gezondheid en het welzijn van internationale reizigers”, zeggen de onderzoekers in een recent persbericht.

 

Jetlag verminderen chocolade

 

De Australische luchtvaartmaatschappij voerde de studie uit als voorbereiding voor de lancering van non-stopvluchten van Sydney naar New York en Londen eind 2025. Die langeafstandsvluchten duren liefst 20 tot 22 uur. Helaas vertelt het onderzoek niet hoeveel chocola je moet innemen om zo weinig mogelijk last te hebben van een jetlag. En ook het soort chocola wordt niet verteld: melkchocola, puur of hazelnoot? Later brengen de onderzoekers de uitgebreide bevindingen naar buiten.

 

Uiteraard is chocolade niet het enige redmiddel om een jetlag te temmen. Ook lichaamsbeweging, het mijden van koffie en alcohol en trucjes met je klok geven enige verlichting. Voor de lange vluchten over twee jaar zal Qantas dan ook Airbus A350-toestellen inzetten met een Wellbeing Zone. Hier kunnen passagiers tijdens de vlucht rek- en strekoefeningen doen, begeleid door videoschermen.

 

bron: www.wereldreis.netReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.