Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 10 december 2023 @ 00:00 door Travelboy , 68 keer bekeken

Voetbalfans krijgen een tweede kans om aan tickets te komen voor het UEFA EK voetbal 2024 (EURO2024) dat van 14 juni tot 14 juli 2024 wordt gespeeld in Duitsland. Deze tweede fase van de ticketverkoop loopt tot 12 december. In dit artikel leest u waar u tickets kunt kopen, wat de prijzen zijn en in welke stadions de wedstrijden worden gespeeld. Ook geven we u reistips en adviezen om fraude te voorkomen.

 

Voetbalfan_met_tickets_ek_2024

 

Ticketverkoop EURO2024

Wilt u tickets kopen voor EURO2024? Dan kunt u bij de onderstaande verkooppunten terecht. 

 • Officiële verkooppunten: Koop uw tickets voor EURO 2024 alleen bij de officiële website van de UEFA of bij een nationale voetbalvereniging (zie hieronder). Bij andere verkoopplatformen betaalt u vaak meer voor de tickets. Pas daarbij ook op voor ticketfraude, waarbij ongeldige tickets worden verkocht.
   
 • Tweede fase ticketverkoop: De tweede fase van de ticketverkoop start na de loting op 2 december en eindigt op 12 december 2023 om 14.00 uur Nederlandse tijd. Dit is de laatste grote kans om aan tickets te komen. In deze fase koopt u de tickets nog niet, maar doet u mee met een loterij waarin de tickets verdeeld worden. 

  Eind januari maakt de UEFA de uitslag bekend en hoort u of u de tickets kunt kopen. Het kan zijn dat u voor maar één wedstrijd tickets kunt kopen. U krijgt dan altijd het aantal tickets dat u heeft ingevuld voor die wedstrijd. Koopt u niet alle tickets die aan u zijn verloot? Dan gaan alle tickets naar iemand anders. 
   
 • Tickets voor fans: Nationale voetbalbonden van de gekwalificeerde teams verkopen meestal tickets aan supporters. De KNVB verkoopt bijvoorbeeld tickets voor de wedstrijden van het Nederlands elftal aan Oranje ClubCardhouders. Op de website van de KNVB leest u meer over de ticketverdeling.
   
 • Laatste kans: In maart en mei 2024 worden de laatste tickets verkocht. Ook kunt u tijdens het toernooi nog lastminute tickets kopen.
   
 • Alleen e-tickets: de UEFA verkoopt alleen digitale tickets. Daarvoor heeft u de UEFA ticketapp nodig. Deze kunt u downloaden op uw mobiele telefoon. Hoe dit werkt, leest u op How do mobile tickets work? – UEFA Mobile Tickets.

Prijzen

Er zijn verschillende categorieën voor de tickets, van de budgetvriendelijke categorie ‘Fans First’ tot de premiumcategorie ‘Prime Seats’. De prijzen daarvan liggen tussen de € 30 en € 2000. De prijs hangt ook af van de fase in het toernooi en de plek in het stadion. Bekijk de prijzen op de officiële ticketwebsite van de UEFA voordat u meedoet met de ticketloterij. Houd die website ook in de gaten, want de prijzen kunnen veranderen.

Platform voor ticketdoorverkoop

In de lente van 2024 kunnen tickethouders hun tickets doorverkopen via het officiële platform van de UEFA. Heeft u dus tickets gekocht, maar kunt u niet naar de wedstrijd? Dan kunt u de tickets verkopen voor de prijs die u ervoor heeft betaald. Voetbalfans kunnen zo alsnog aan officiële tickets komen. Het platform is relatief veilig en verkleint de kans op fraude, waarbij tickets vaak ongeldig of veel te duur zijn. Het is nog niet bekend op welke datum het platform wordt geactiveerd. 

 

bron: www.eccnederland.nl

 

Pas op voor fraude tijdens EURO2024

Grote evenementen zoals EURO2024 zijn ook aantrekkelijk voor criminelen. Let daarom goed op voor en tijdens het EK. Het netwerk van Europees Consumenten Centrum zal ook waarschuwen voor frauduleuze praktijken rond EURO2024. Als we meerdere meldingen ontvangen, plaatsen wij een bericht op onze website. Met de onderstaande tips verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt van fraude. 

 • Veilig tickets kopen: Koop uw tickets via de officiële EURO2024-website van de UEFA of via het officiële platform voor ticketdoorverkoop in de lente van 2024.   
 • Pas op voor phishing: Let goed op als u een e-mail krijgt over het EK. Check of het e-mailadres klopt en kijk of de links naar de juiste webpagina verwijzen. Het officiële e-mailadres van de UEFA eindigt op @uefa.com. Vertrouwt u het niet? Klik dan niet op de links in de e-mail, maar ga naar de officiële website via uw internetbrowser.  
 • Vertrouwde accommodaties: Kies voor accommodaties die een goede reputatie hebben op bekende boekingswebsites. Zoek naar accommodaties met positieve beoordelingen en bekijk ook de foto’s goed. Gebruik altijd de betaalmethode van de boekingswebsite. Dringt iemand aan dat u op een andere manier moet communiceren of betalen? Ga daar dan niet op in. Dit wijst op fraude. U kunt dan beter verder zoeken.  
 • Reisadvies: Bekijk voordat u vertrekt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website Nederland Wereldwijd vindt u informatie over reizen naar DuitslandReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.