Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 05 juli 2023 @ 00:43 door Travelboy , 353 keer bekeken

Afgelopen zondag startte ‘Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld‘, een 6-delige serie over mooie rivierreizen in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Een programma met Huub Stapel, die eerder al de door velen geliefde reeks ‘Het Dorp’ en ‘Langs de Maas’ maakte.  

 

Reizen langs de mooiste rivieren 
De reisdocumentaires in de reeks over de mooiste rivieren ter wereld belichten niet alleen het landschap en bijzondere plekken op de route, maar ook de verhalen van de mensen die rond te rivier leven. 

 

Achtereenvolgens komen de volgende rivieren en bestemmingen aan bod:

 

2 juli: Spey rivier 
De Spey in Schotland. De reis gaat van Cairngorms via Loch Insh, het Rothiemurchus-bos naar Spey Bay, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.  

 

Terugkijken kan op NPO Start

 

9 juli: Shannon rivier
Na Schotland is Ierland aan de beurt. Een reis over de Shannon Rivier, naar het meer Lough Ree en Loop Head Peninsula richting Atlantische Oceaan.  

 

16 juli: Niagara rivier
De beroemde Niagara Rivier dan. Dat wordt ongetwijfeld een mooie aflevering. De tocht gaat langs de grensrivier tussen Canada en de Verenigde Staten, met natuurlijk de machtige Niagara Falls, maar ook pittoreske dorpen in Noord-Amerika worden aangedaan. 

 

23 juli: Moezel 
De Moezel in Duitsland is voor veel Nederlanders denk ik wel de bekendste buitenlandse rivier om over te varen. Riviercruises op de Moezel of combinatiereizen van Rijn en Moezel zijn zeker bij ouderen zeer populair.  

 

De reis van Huub gaat vanaf de Duitse stad Trier langs wijngaarden, steile oevers en pittoreske dorpjes, langs Koblenz ook en eindigend waar de Moezel overgaat in de Rijn.

 

30 juli: Hudson
Op 30 juli is de Hudson rivier in de VS aan de beurt. De reis vertrekt vanaf Adirondack Mountains en gaat door de mooiste landschappen van de staat New York, maar ook langs vele interessante bezienswaardigheden uit het verleden.  

 

6 augustus: Po
In de laatste uitzending is de Po aan de beurt. In mei trad de rivier nog buiten zijn oevers en waren er vele overstromingen in Noord-Italië, maar in het programma zien we dat waarschijnlijk niet.

 

Vanaf Piacenza gaat de reis via de grootste sluis van Italië naar Cremona en dan richting de Po-delta met tot slot het pittoreske plaatsje Chioggia aan de Adriatische Zee. 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.