Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2023 @ 00:04 door Travelboy , 184 keer bekeken

De huur van het aantal elektrische auto’s in het buitenland is verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van autoverhuur vergelijkingssite EasyTerra. Het huren van een elektrische auto is sinds vorig jaar bovendien goedkoper dan van een auto die op benzine of diesel rijdt.

 

 

 

 

Nederlanders huren dit jaar 126 procent meer elektrische of hybride auto’s op hun vakantiebestemming in vergelijking met vorig jaar. Cijfers van vergelijkingssite HolidayCars.com bevestigen de trend, die zelfs een stijging van 135 procent constateert. De stijging is onderdeel van een langere trend van de afgelopen vijf jaar. Sinds 2018 is het totaal aantal verhuurde elektrische auto’s met maar liefst 1079 procent gestegen. Dit jaar is 2,4 procent van alle verhuurde auto’s elektrisch of hybride. In 2018 was dit nog maar 0,1 procent.

 

 

 

‘Aanbod stimuleert groei’

 

Volgens Tjeerd Kramer, eigenaar en oprichter van EasyTerra, blijft de groei in de verhuur van elektrische auto’s de komende tijd alleen maar verder toenemen. ,,Het aanbod aan elektrische auto’s blijft groeien. Daarbij komt er meer vraag vanuit Nederlanders die thuis gewend zijn aan elektrisch rijden. Het lijkt echt een combinatie van meer aanbod en een hogere vraag, waarbij vooral het aanbod de groei stimuleert.”

 

Dit jaar is in Zweden is bijna een op de zes huurauto’s (15 procent) die verhuurd worden elektrisch of hybride. Dit Scandinavische land heeft hiermee het hoogste percentage elektrische of hybride huurauto’s. Op de tweede plaats staat buurland Noorwegen, waar bijna een op de zeven huurauto’s (13 procent) elektrisch of hybride is.

 

Elektrische huurauto wordt goedkoper

 

Opvallend is dat het gemiddelde tarief voor het huren van een elektrische auto de afgelopen twee jaren lager ligt dan bij een niet-elektrische auto. ,,Zo is een elektrische auto dit jaar ongeveer 45 euro goedkoper wanneer er gehuurd wordt voor een gemiddelde huurperiode van acht dagen”, zegt Kramer.

 

,,In 2021 was de elektrische auto nog duurder dan de niet-elektrische auto, met een verschil van ongeveer 16 euro op basis van acht dagen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit vooral komt doordat veel auto's worden gehuurd in het goedkope segment, waar de huurprijs van elektrische auto's vaak lager ligt. Maar ik ben ervan overtuigd dat de prijzen van elektrische huurauto’s de komende jaren nog verder gaan dalen.”

 

bron: www.ad.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.