Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 augustus 2023 @ 00:12 door Travelboy , 176 keer bekeken

Toeristen die de voorbije tien dagen wegens de bosbranden hun vakantie op Rhodos moesten afbreken, kunnen in het voorjaar of het najaar van 2024 een gratis week vakantie op het Griekse eiland krijgen. Dat heeft de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis aangekondigd in een interview met de Britse zender ITV.

 

"Voor iedereen wiens vakantie is ingekort door de bosbranden, biedt de Griekse regering, in samenwerking met de lokale autoriteiten, een week gratis vakantie aan", zegt Mitsotakis. "Zo kunnen we garanderen dat mensen terugkeren naar Rhodos om te genieten van de natuurlijke schoonheid."

 

Hoe gedupeerden zich moeten aanmelden, laat de premier voorlopig in het midden. Het is ook niet duidelijk wat de Griekse regering precies gaat betalen: het hotelverblijf, de vlucht, of beide? 

 

In het weekend van 22 en 23 juli moesten zo'n 20.000 inwoners en toeristen in het zuidoosten van Rhodos worden geëvacueerd wegens grootschalige bosbranden. Verschillende toeristen braken hun reis af en keerden terug naar huis. Bij de gedupeerden waren ook Belgen.

 

Intussen is de situatie op Rhodos weer normaal, zegt Mitsotakis. "We hebben op dit moment geen actieve branden en het weer voor de komende twee weken is gunstig."  

 
 

Rhodos is weer even gastvrij als altijd

 

"In het Middellandse Zeegebied hebben we al duizenden jaren bosbranden. Dat is niets nieuws", zegt Mitsotakis nog. "Maar de intensiteit van de branden, als gevolg van de klimaatverandering, is wel nieuw".

 

De Griekse premier beklemtoont dat er dankzij de evacuatie geen doden of gewonden zijn gevallen. "Het is wel duidelijk dat de situatie ongemak heeft veroorzaakt bij de getroffenen. Maar nu is Rhodos weer even gastvrij als altijd."

 

Toerisme is erg belangrijk voor de Griekse economie. De overheid ziet buitenlandse gasten dan ook graag terugkeren.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.