Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 30 oktober 2023 @ 04:09 door Travelboy , 417 keer bekeken

Ben je al vakantieplannen aan het maken voor volgend jaar? Wellicht kun je inspiratie halen uit de lijst van 10 trendy bestemmingen voor 2024, die Booking.com onlangs heeft gepubliceerd. In het ranglijstje staan enkele verrassende plekken waar je misschien niet één-twee-drie van hebt gehoord.

 

Toch komt de opsomming niet helemaal uit de lucht vallen, want hiervoor zijn bijna 28.000 mensen uit 33 landen ondervraagd. De plekken passen een beetje bij het reisgedrag dat Booking.com ook voor 2024 heeft voorspeld. Zo zullen steeds meer vakantiegangers koele streken opzoeken omdat de hitte in landen rond de Middellandse Zee in de zomer niet meer te verdragen is. Benieuwd wat de hotspots zijn voor volgend jaar? Dit zijn 10 populaire bestemmingen voor 2024!

 

#1 Beppu, Japan

 

Uit het onderzoek van Booking.com blijkt dat de Japanse stad Beppu, gelegen aan de oostkant van het eiland Kyushu, de meest trendy bestemming is voor 2024. Deze stad heeft namelijk de meeste warmwaterbronnen van Japan. Veel reizigers zoeken volgend jaar ontspanning en een bad in een warme natuurlijke spa werkt daarvoor heel kalmerend.

 

2024 bestemmingen Beppu

 

Je kunt er ook nieuwe energie opdoen in stoombaden, zandbaden en modderbaden. Of ga naar de Hells of Beppu, een verzameling van acht spectaculaire geothermische bronnen. Die variëren van hete borrelende modder tot een geiser die elk halfuur omhoog schiet.

 

#2 Vlorë, Albanië

 

Vlorë is een ondergewaardeerde parel van Albanië, volgens het onderzoek van Booking.com althans. Het is een aantrekkelijke badplaats aan de Albanese Rivièra met een glinsterende kustlijn, een levendige oude binnenstad en enkele van de mooiste stranden van het land. Vlorë is ‘het Europese antwoord op de Malediven’. De stad is bovendien een uitstekende basis voor roadtrips om de zonnige Albanese kust te verkennen.

 

2024 bestemmingen Vlore

 

#3 Mérida, Mexico

 

Mérida, de hoofdstad van de Mexicaanse provincie Yucatán, is de derde bestemming op de lijst. Het is de perfecte bestemming voor degenen die toe zijn aan een spirituele ervaring. Zo kun je meedoen aan een Temazcal Healing Ceremony Experience, een therapeutisch voorouderlijk stoombad voor fysieke en spirituele wedergeboorte. Je kunt de oude wijsheid en cultuur van de Maya’s verkennen en beroemde Maya-ruïnes liggen niet ver weg.

 

2024 bestemmingen Merida

 

#4 Portland, VS

 

De Amerikaanse stad Portland gooit hoge ogen onder bewuste reizigers die kiezen voor duurzaamheid – al moet je wel ver vliegen om hier te komen. Deze hoofdstad van de staat Oregon is een van de groenste steden van de Verenigde Staten die bekendstaat om duurzame architectuur, de vele boer-tot-tafelrestaurants, zero waste-markten en milieuvriendelijke cafés. Met ruim 500 kilometer aan fietspaden is fietsen de beste manier om rond te toeren.

 

2024 bestemmingen Portland

 

#5 Valkenburg, Nederland

 

Ook Nederland ontbreekt niet in het lijstje, met de mooie Limburgse stad Valkenburg op de vijfde plek. In de zomer ga je hier naartoe om in een koeler klimaat vakantie te vieren. In de winter verandert Valkenburg in een sprookjesachtige kerststad met verschillende kerstmarkten boven én onder de grond. Het Geulstadje is beroemd om de mergelgrotten, met 250 kilometer aan ondergrondse gangen.

 

2024 bestemmingen Valkenburg

 

#6 Buenos Aires, Argentinië

 

Voor foodies is Buenos Aires in 2024 the place to be. Een nieuwe lichting chef-koks en restauranthouders die pionieren met verse culinaire concepten blaast nieuw leven in de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. Hier ga je heen voor nieuwe restaurants met Michelin-sterren, streetfood-restaurants in achterafstraatjes, trendy veganistische bakkerijen en een heropleving van authentieke inheemse gerechten.

 

2024 bestemmingen Buenos Aires

 

#7 Chemnitz, Duitsland

 

De Duitse stad Chemnitz bevond zich altijd wat in de schaduw, vergeleken met naburige steden als Leipzig en Dresden. Dat gaat ongetwijfeld veranderen nu Chemnitz in 2025 is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Volgend jaar kun je al een voorproefje verwachten met grootschalige tentoonstellingen en muziek- en kunstfestivals in een stad die doordrenkt is van cultuur en geschiedenis.

 

2024 bestemmingen Chemnitz

 

#8 Rotorua, Nieuw-Zeeland

 

Ongerepte meren en rivieren, dramatische vulkanische landschappen en avonturen boordevol adrenaline staan je te wachten in Rotorua op de Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Rotorua ligt aan de zuidelijke oever van het gelijknamige meer en staat bekend om zijn stomende geisers, borrelende modderpoelen en inheemse Maori-cultuur.

 

2024 bestemmingen Rotorua

 

#9 Panglao, Filipijnen

 

Panglao is een klein tropisch eiland in de Boholzee, beroemd om zijn witte zandstranden, duiklocaties van wereldklasse en overvloed aan buitenactiviteiten. Het eiland staat bekend als de groenste bestemming van de Filippijnen en beschikt over een milieuvriendelijke luchthaven, activiteiten die het milieu respecteren en de South Farm, dat biologische producten levert aan hotels en exposities organiseert over lokale ambachten en cultuur.

 

2024 bestemmingen Panglao

 

#10 Cairns, Australië

 

De Australische stad Cairns is een tropische speeltuin voor avontuurlijke reizigers. De bruisende backpackersscene en de vele openluchtmarkten en bars aan het water vormen de hartslag van deze bloeiende kuststad in het meest noordelijke deel van Queensland. Bovendien vormt Cairns de toegangspoort tot regenwouden en het iconische Great Barrier Reef.

 

bron: www.wereldreis.net

 

ps van de club: Altijd kijken bij dit soort lijstjes waar ik zelf geweest ben. Ik kom dus op Merida & Valkenburg.  Vlorë spreekt mij wel aan als bestemming

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.