Blog
Geplaatst op dinsdag 06 juni 2023 @ 00:16 door Travelboy , 373 keer bekeken
Ieder jaar gaan meer dan een miljoen Nederlanders kamperen; met de camper, caravan of tent. Of je nou in Nederland blijft, of naar Frankrijk, Scandinavië, Australië, Canada of ander land trekt; een goede voorbereiding is het halve werk. DroidApp zet de 19 beste kampeer apps voor je op een rij; voor een geslaagde vakantie!
Kamperen is erg populair. Waar in voorgaande jaren de groei afnam, is dat mede door corona flink gestegen. Campers, caravans en tenten zijn niet aan te slepen. Zowel ons eigen land als het buitenland zijn populair waarbij we even heerlijk kunnen ontspannen. In dit overzicht hebben we 19 onmisbare camping-apps voor je op een rij gezet. Zo vind je bijvoorbeeld snel rustplaatsen, campings of andere voorzieningen en komt het helemaal goed met die vakantie. Een fijne vakantie alvast!
De Camperplaats app van Campercontact is een populair platform waar vele kampeerders hun informatie vandaan halen. Verspreid over 58 landen vind je in de Campercontact app camperlocaties zoals staanplaatsen, campings en serviceplaatsen. Tevens zijn er tal van filters aanwezig, vind je foto’s en beoordelingen en kun je uitgebreide informatie vinden. Voor de echte kampeerders is de betaalde versie (voor NKC-leden gratis) aan te raden, Campercontact Pro. Je hebt dan toegang tot de volledige database met campings en offline kaarten. Betalende gebruikers krijgen extra opties zoals het opslaan van favorieten en om de app offline te gebruiken. Voordeel; het abonnement is niet alleen voor een jaar beschikbaar, maar ook per maand.
Park4Night is een nuttige applicatie die je van heel veel landen een overzicht geeft van rustplaatsen, parkeerplaatsen, sommige campings en parken. Niet alleen om te overnachten, maar ook van mooie uitzichten, voorzieningen en meer. De app beperkt zich niet alleen tot Europa. Wel is de informatie van de voorzieningen buiten Europa veel minder uitgebreid. Het is in de Park4Night app ook mogelijk zelf locaties toe te voegen. Houd er rekening mee dat om deze reden soms informatie niet volledig juist is. Vooral voor met de camper kan dit een nuttige app zijn.
Fotobron: ADAC – Google Play Store
Het Duitse ADAC vernieuwt ieder jaar de ADAC Camping Stellplatz app. Deze applicatie bevat veel informatie over locaties voor campings en staanplaatsen voor je camper of caravan. Overigens werkt deze applicatie niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. Zo vind je ook campings in Scandinavië, Frankrijk, Italië, Polen, Kroatië en meer landen. Bij iedere camping vind je nuttige informatie, kun je eigen notities toevoegen en vind je de beoordeling van ADAC, van andere kampeerders en de voorzieningen. Tevens is er een erg gebruiksvriendelijke zoekmachine die je laat zoeken naar namen, plaatsen, landen en meer. Een erg complete en onmisbare app. Hij is dan ook de eenmalige prijs van 9,99 euro zeker waard. Wel is de informatie Duitstalig maar wordt veel uitgebeeld met icoontjes.
De app Camping-App.eu Van & Camping heette eerder Womo Campervan.Guide, en is eigenlijk een zoekmachine waarmee je op zoek kunt naar campings in binnen- en buitenland. Je vindt namelijk staanplaatsen door heel Europa. Inclusief Scandinavië, de Baltische Staten en van Oost- tot Zuid-Europa. Volgens de ontwikkelaars bevat de database meer dan 35.000 staanplaatsen. Bij iedere camping vind je, indien aanwezig, de services voorzieningen, een beschrijving, prijzen, informatie en eventueel foto’s. In de betaalde versie kun je de app offline gebruiken, alle plaatsen langs een route bekijken, net als de satelliet-weergave en je eigen POI-locaties toevoegen.
Ga je met de sleurhut of camper naar Scandinavië, dan heb je aardig wat keuze aan apps. Zo is er ook de app NorCamp. Met deze app krijg je toegang tot de uitgebreide campinggids van campings in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Sinds een tijd kun je ook de campings in Duitsland opvragen in de NorCamp app. Tevens is de informatie offline te bewaren en kun je gedetailleerde informatie vinden over de camping zoals prijsklasse, aantal hutten en natuurlijk contactgegevens.
Vertrek je met de camper, caravan of tent? Dan kan de app Archiescampings absoluut van pas komen. Deze applicatie geeft bevat een grote database aan campings waarvan sommigen offline opgeslagen worden. Je krijgt een selectie van campings langs de snelweg, naturisten campings en je kunt zoeken met behulp van vele filters. Tevens kun je eigen POIs aanmaken, ze als favoriet markeren en er direct naar toe navigeren. De applicatie kost 2,99 euro.
De app Camping Info POIbase maakt gebruik van de gegevens van Camping.info, Stellplatz.info en CaravanMarkt.info. Je kunt hiermee zoeken naar campings in binnen- en buitenland. Hierbij krijg je als je online bent informatie te zien, foto’s en reviews. De allerbelangrijkste informatie zoals de GPS-coördinaten zijn offline beschikbaar. Je kunt direct naar de camping van je keuze navigeren en hem toevoegen aan je lijst met favorieten. Volgens de ontwikkelaars zijn er in de app meer dan 24.900 kampeerterreinen verspreid over 44 landen te vinden en 25.000 kampeerterreinen en standplaatsen. Ook vind je dealers en kampeerauto’s terug in de app. Hoewel de app vrij compleet lijkt, vinden we hem soms iets minder gebruiksvriendelijk. Je kunt middels een in-app aankoop de navigatie toevoegen aan de app.
Ga je met de camper op vakantie, dan is de camper waterpas-app ‘Camper Leveler’ een interessante applicatie. Via de app kun je zien of je camper of vierwielig voertuig recht staat. Hierbij wordt rekening gehouden met de wielbasis en de wielbreedte van het voertuig. Tevens vind je in de app een handige checklist voor reizen met de camper. Goed om te weten is dat de app gebruik maakt van sensoren en je voor het eerste gebruik eerst de positie moet kalibreren. In de app kun je ook kijken waar de zon is op basis van hoe je je camper neerzet.
Beschik je over de CampingCard van ACSI? Dan is er ook de camping-app ‘CampingCard ACSI Campings’. Op plaatsen waar de kaart geaccepteerd wordt kun je de informatie van terugvinden in de bijbehorende app. Je kunt ook in deze app gebruik maken van filters om een passende camping te vinden. Daarbij zie je ook bij welke campings je gebruik kunt maken van de lagere tarieven door de kortingskaart te tonen. Wel is de applicatie 1 kalenderjaar te gebruiken in combinatie met je ACSI CampingCard. Doordat alleen de ASCI CampingCard campings worden getoond, dus niet alle campings.
ACSI heeft nog een kampeer-app uitgebracht in de Google Play Store; de ACSI Campings Europa app. Zoals de naam al aangeeft bevat deze applicatie een overzicht van de bij ACSI aangesloten campings in Europa. Dit zijn inmiddels 9300 Europese campings. Goed om te weten is dat je de content in de applicatie zelf koopt via een in-app aankoop. Je kunt voor 1,99 euro een maandabonnement afsluiten, of gaan voor het kwartaalabonnement van 4,99 euro of jaarabonnement voor 9,99 euro. De informatie in de app kun je offline gebruiken en via de applicatie kun je, ook onderweg, snel boeken.
Op zoek naar campings in Frankrijk? Dan is er de app ‘Alle campings in Frankrijk’ die precies doet wat de naam al doet vermoeden. Je vindt een overzicht van meer dan 8000 campings verspreid over Frankrijk. Of je nou een camping aan de Côte d’Azur zoekt, of in de Dordogne; je vindt het in deze applicatie. Aangevuld met informatie, reviews (onder andere van Zoover), voorzieningen en foto’s. Wel is de navigatie even verwarrend, want het menu-icoontje zit rechts; terwijl het menu links opent.
Ga je met de caravan of camper naar Scandinavië? Dan mag de Stellplatz Scandinavia app niet op je toestel ontbreken. Uit ervaring kan ik vertellen dat deze app misschien wel de meest uitgebreide database heeft van serviceplaatsen, leegstations, staanplaatsen en dergelijke voor de camper. Je vindt in de app de locaties voor Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken; aangevuld met beoordelingen (waar helaas wel een vertaalfunctie mist), foto’s en nuttige informatie met bijvoorbeeld voorzieningen.
Campy is een handige applicatie voor het vinden van campings, maar ook voor camperplaatsen. Het maakt niet uit of je op pad gaat met de caravan, de tent of de camper. Ook plekken voor wildkamperen en servicelocaties kun je er in terugvinden. Bij het zoeken kun je filters gebruiken en zie je direct ook de prijs per nacht. Bij de camping zie je ook welke voorzieningen er zijn en kun je eventueel contact opnemen met de desbetreffende camping. Ook kun je campings toevoegen als favoriet en kun je kiezen voor Campy Plus. Hiermee kun je content offline opslaan en krijg je nog meer opties. Vanuit de Campy app kun je direct navigeren naar de locatie met je favoriete app.
Stellplatz Radar is een applicatie van Duitse bodem waarmee je niet alleen camperplaatsen en campings op kunt vragen, maar ook de serviceplaatsen voor je camper krijgt te zien. Dit geldt niet alleen voor plaatsen in Duitsland, maar ook bijvoorbeeld in Frankrijk en andere delen van Europa. In de applicatie kun je ook nieuwe staanplaatsen doorgeven, mochten deze nog ontbreken en vind je beoordelingen van personen die er geweest zijn.
Met de app FreeOnTour app voor campers haal je alles uit je reis per caravan of camper. Het laat je niet alleen verschillende campings vinden, je kunt hem ook als routeplanner gebruiken. Mooie routes om af te leggen per camper vind je terug in de app. Ook kun je je eigen routes delen en zo anderen inspireren. Nadeeltje; voor alles wat je met de app moet doen heb je een account nodig, al is dit wel gratis aan te maken. De FreeOnTour app geeft je toegang tot meer dan 22.000 campings en 3500 camperplaatsen.
Ga je met de camper reizen door Nieuw Zeeland en Australië, dan is de app CamperMate een aanrader. Deze toepassing bevat een grote database van locaties waar je kunt staan, overnachten, je afval kunt dumpen, openbare toiletten kunt vinden en nog veel meer. Je vindt in de CamperMate app ook nog meer informatie en tips.
De RV Parks & Campgrounds is een applicatie die onmisbaar is voor het reizen door de Verenigde Staten, Mexico en Canada. In de app vind je meer dan 30.000 campings, en verder worden ook Nationale Parken, andere parken, rustplaatsen, en nog veel meer getoond. Er wordt uitgebreide informatie gegeven, net als tips, routebeschrijving, foto’s en nog veel meer. Daarnaast is de app voor een groot deel ook offline te gebruiken.
Op zoek naar camperplaatsen? Daar kan de app CaraMaps je bij helpen. De applicatie biedt toegang tot meer dan 90.000 plekken die tijdens je reis van pas kunnen komen. Dit gaat bijvoorbeeld om services, campings, parkeerplaatsen en meer. Hierbij kun je bij het zoeken verschillende filters gebruiken.
Staat een reis naar Canada op de planning? Dan is de WikiCamps Canada app een installatie waard. Deze applicatie richt zich helemaal op je camperreis naar Canada. De app is betaald, maar kun je 14 dagen gratis uitproberen. In de applicatie vind je een uitgebreide database aan campings, serviceplaatsen, waterpunten, POI’s, dagstops en meer. Handig is dat je niet afhankelijk bent van een netwerkverbinding, omdat je de content offline kunt raadplegen.
We hebben gemerkt dat er bij vrijwel iedere camping-app verschil zit in het resultaat. Campings die we in de ene app niet zagen, kregen we bijvoorbeeld bij de andere app wel te zien.
Heb jij naast deze kampeer-apps nog een app die niet mag ontbreken? Laat het ons dan zeker weten door een reactie onder dit bericht achter te laten. Lees ook onze smartphone zomertips, de interessante GPX Viewer app die van pas kan komen voor het uitstippelen van je route, de beste vakantie apps en de uitgebreide weer-app test. Wil je reistips, kijk dan ook eens op Tripmeister.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 mei 2023, eerst gepubliceerd op 8 juli 2017
bron: www.droidapp.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.