Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 mei 2023 @ 10:08 door Travelboy , 487 keer bekeken

Reisorganisatie TUI biedt sinds deze maand een nieuwe dienst aan: je kunt tegen betaling je koffers thuis laten ophalen. Die worden dan alvast ingecheckt bij de luchthaven, zo meldt TUI in een persbericht.

 

TUI

 

Voor twee personen met twee koffers van elk 20 kilo kost het ophalen van de bagage 34,99 euro, vertelt woordvoerder van TUI tegen Business Insider. Voor iedere extra koffer betaal je vervolgens 10 euro.

 

De nieuwe service wordt aangeboden door aanbieder van bagageservices Bagpoint, waarmee TUI een samenwerking heeft afgesloten.

 

Het boeken van de service gaat via een link op de website van TUI. Daar vul je je vluchtgegevens en het ophaaladres in. Het thuis ophalen van ruimbagege kan een avond van te voren of, afhankelijk van de tijd, op de dag van vertrek zelf.

 

Bij het ophalen wordt de bagage gewogen, geseald en gelabeld. Eenmaal aangekomen op de luchthaven gaat de bagage mee in het bagagesysteem van de luchthaven, waar de reguliere verwerking en screening plaatsvindt, meldt TUI.

 

Reizigers moeten nog wel zelf inchecken. Als ze op het vliegveld zijn kunnen ze direct doorlopen naar paspoortcontrole.

 

De bagageservice is alleen te boeken voor vluchten die vanaf Schiphol vertrekken en waarbij online inchecken mogelijk is.

 

bron: www.businessinsider.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.